logginnMeld deg på time eller bestill klippekort, kurs eller drop-in

logo resp

Nybegynner i Kundalini Yoga?

SATKRIYASlik ser en Kundalini Yoga time ut

Hver time varer i 90 minutter og består av følgende deler:

· Tune-in

· Kriya / Yoga set

· Avslapning

· Meditasjon

· Avrunding

Før timen

Mat: Unngå å spise tung mat rett før timen. Det beste er å ikke ha spist på 1 ½ time før du gjør yoga.

Klær: Ha på deg komfortable klær som det er lett å bevege seg i. Prøv å unngå syntetiske stoffer.

Tune-in

Hver time starter med chanting av Adi Mantra:

'Ong Namo Guru Dev Namo'

Og Mangala Charn Mantra:

'Aad Guray Nameh, Jugaad Guray Nameh, Sat Guray Nameh, Siree Guroo Dayv-ay Nameh'

Intensjonen med disse mantraene er å skape en link mellom oss selv og vår høyere bevissthet slik at vi kan åpne oss opp for erfaringen av Kundalini Yoga.

Avrunding

På slutten av timen chanter vi alltid Bij Mantra / Seed Mantra:

'Sat Nam'

Betydningen av dette mantra er "Sannhet er min identitet". Når vi chanter dette mantraet integrerer vi effekten av disiplinen og bekrefter vårt autentiske jeg.

Etter timen

Drikke: Drikk masse vann! Dette hjelper kroppen å rense ut giftstoffene som kroppen har begynt å skille ut etter yogaen og fyller kroppen opp med ny veske etter at du har svettet.

Symptomer: Det er vanlig å av og til få litt vondt i hodet, verke litt i kroppen eller føle seg kvalm etter en yogatime. Dette er pga. giftstoffer som blir skilt ut og som kan komme av stress, lite søvn, røyking, kaffe, alkohol eller medisiner. Husk alltid å drikke mye vann!

Ord betydningf4134c1c57

Mantra : Kombinasjonen av lyd vibrasjoner med en spesiell effekt. Det er som å gjøre yoga med tungen: Tungens rytme og bevegelse mot ganen sender signaler til hypofysen og hypothalamus, "mester kjertlene" som kontrollerer resten av kroppen og påvirker sinnet vårt.

Pranayama: Puste øvelse. De mest brukte pusteøvelsene i Kundalini Yoga er Lang Dyp Pust - den yogiske pusten som tar i bruk hele lungekapasiteten og Ildpust – rask pust gjennom nesen med pumping av navelen.

Bandha's –Er "muskel låser" vi tar i bruk for å gi energien vår en retning.

Dhristi (øyefokus) - Hjelper deg å holde konsentrasjonen og forbli tilstede i en øvelse. Fokuset på det tredje øye er det mest vanlige og brukte: Med øynene lukket ruller du øynene opp og fokuserer dem på punktet som ligger mellom øyenbrynene og ca. 1 centimeter lenger opp.

Asana–Yogaøvelse

Kriya –Yogasett

Mudra –Finger posisjon

 

Yoga Oslo på Facebook

Kundalini Yoga Skolen - Senter for Bevegelse, Helse & Bevissthet | Professor Dahls gate 30, 0260 Oslo +47 240 77 888 | Kontakt

Copyright © 2017 Kundalini Yoga Skolen AS | Org.nr.: 998908345